Min nya parfym!

Har köpte en parfym "Womanity" från Thierry Mugler på Nordicfeel.se. Thierry Mugler är en cool designer som bland annat designat Beyoncés Fierciga outfits.

Thierry Mugler föddes i Strasbourg. Han var en rebellisk och drömmande barn, ganska glad att vara ensam. Hans passion fick honom att fokusera mer ritning än skolan och vid en ålder av 9, började han studera klassisk dans. Dans öppnade dörrarna till teatern för Mugler där han upptäckte ljuseffekter, samt både kostym och scen riktning. det var också i Strasbourg som han upptäckte det omåtligheten av Gothic konst. Samtidigt började han ta lektioner i inredningsarkitektur vid Strasbourg School of Decorativ Art som säkerligen främjat hans passion för design som använder sig av märkliga och ovanliga perspektiv.

1969 vid 20 års ålder beslöt han att resa runt i världen och lämnade Strasbourg till i Paris. Hans magnetism och unik stil skapade vågor, var mycket beundrad av sina vänner och bekanta. Allt  i hans unika och chockerande stil var handgjorda och snabbt och logiskt började han designa kläder för en liten, trendig parisiska butik (namnet på butiken är "Gudule" och är känd för att vara i Paris boutique där många designers får sin start). Vid 22 började Mugler, som arbetade som frilansande designer, att arbeta för en rad av stora ready-to-wear modehus i Paris, Milano, London och Barcelona.

1973 Thierry Mugler skapat sin första personliga samling som heter "Café de Paris ". Stilen i samlingen var både sofistikerad och urban, och gick emot dåtidens trender. Det förkroppsligade en återgång till bilden av en sexig, parisisk kvinna, snygg, lockande och självsäker, som kanalisera mycket av nyktra, tidlös elegans. Mugler har besatthet av hyper-kvinnlighet. Det bekräftade hans speciella stil, gjord av en tidlös balans mellan klassicism och modernitet.

I opposition till den folkloristiska, flytande stil i tiden skapade han snabbt ett företag under sitt namn, sitt eget varumärke, som upphöjde feminin elegans.

Mugler inledde han en ny, högt stiliserade silhuetten. Formen var anatomiska och grafisk, med fokus på kvinnlighet av kroppen. Hans kläder är lätt identifierbara genom sin stil och sin struktur. Han har återuppfunnit begreppet förförelse och därefter stämplats som "provocerandedesigner" av media. För honom är mode dagligen scenframträdandet där essensen av en kvinna avslöjas. Thierry Mugler uppfinner och skapar med former så mycket som med material, han leker mycket med läder, metall, vinyl ...

1978 öppnade han sin första Paris boutique Place des Victoires (i 1: aarrondissementet). Samtidigt inledde Thierry Mugler en kollektion för män. För denna samling, omarbetade han klassisk manlighet som gav ett slutgiltigt modern stil. En ren, exakt, strukturerad klipp som skisseras en högt igenkännbar silhuetten: prominenta skuldror, både "anatomiska och klassiska ", för en dynamisk och slank charm.

1980 - 1990: Vid den här tiden hade Thierry Mugler blivit en internationellt erkänd designer och hans samlingar rönt stor kommersiell framgång. På begäran av Chambre Syndical de La Haute Couture, avslutade han sin första haute couturekollektion 1992. Varje design skapades som en singulär konstverk.

Thierry Muglers första parfym "Angel" dök upp i 1992, inspirerad av hans barndomsminnen. Angel öppnade en ny lukt trend med sin kombination av nougat och choklad-derivedsötma blandas med en stark brytning av patchouli. Ängel är i en aldrig tidigare skådad färg för en kvinnlig doft: blå. Ängeln flaska, en komplicerad design i form av en mångfacetterad stjärna, skapas i Limited Edition.
Andra parfymer har utvecklats för att berika märkets doft universum, däribland: Män, Mugler Cologne, Alien och Womanity.

Thierry Mugler fotografen, regissören, konstnärlig rådgivare, doft designer allt i ett.

Efter Beyoncés mor besökte superhjältar utställning på Metropolitan Museum of Art, Beyoncé frågade honom om att bli konstnärlig ledare för hennes turné "I am... world tour" och design alla kostymer till showen. Thierrys idé med Beyoncés kläder är att han vill ha mycket drama och metamoforsis på scenen. Att göra Beyoncé stor, sublim genom att leka med hälften kvinna och hälften krigares ambivalens. Han försökte förstå dessa två sidor av hennes personlighet och göra en egen tolkning av den.

Här är en beskrivning av parfymen "Womanity" som jag hittade på adressen: http://www.kicks.se/thierry-mugler/womanity-edp-refillable-p13771#product-info-read-more
Womanity the invisible bond between woman. En doft utöver det vanliga, både söt, salt och träig. Den söta doftnoten kommer i från det cremiga GRÖNA FIKONET. Den salta noten med en tydlig karaktär är nästan djurisk, vilket anspelar på noterna från den LYXIGA BELUGA CAVIAREN. Den TRÄIGA NOTEN ger doften en extra dimension. Namnet Womanity är en symbol för kvinnan. Womanity har ett refill-system som bygger på att när din doft är slut köper du en ECO -SOURCE BOTTLE (refill) istället för en ny flaska. Både ekonomiskt samt miljövänligt.

Källorna till resten av texten: http://www.thierrymugler.com/int/en/ med flera

Och så lite bilder

Kommentarer
Postat av: sannalitens.blogg.se

Svar; Hehe okej :) Samma här. :) Vad gör du idag då?

2011-01-04 @ 13:03:21
URL: http://sannalitens.blogg.se/
Postat av: Becca

sv: nope inga nyårs löften ;)bara bestämt mej för att tappa några kilon :D hihi sj då?

kramar

2011-01-04 @ 14:57:24
URL: http://myranstankar.blogg.se/
Postat av: Lenore.

Hej! Om du var sugen på en ny bloggdesign, gå in på min blogg och följ instruktionerna jag skrivit i ett inlägg, troligen de senaste! :) Kram!

2011-01-04 @ 16:53:46
URL: http://lenoreberglund.blogg.se/
Postat av: Daniel

Kan känna goda dofterna ända hit!

2011-01-04 @ 23:19:42
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: anonym

God morgon sötis =)

2011-01-05 @ 12:25:14
URL: http://lailaaziz.blogg.se/
Postat av: Elisabet

Kul med lite info!

2011-01-06 @ 13:23:07
URL: http://stenvreten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0